Johanes Han, Komesar za Evropsku politiku i pregovore o proširenju novi ambasador SPORTSKIH IGARA MLADIH

Predsedniku Republike Srbije g. Aleksandru Vučicu, uručili smo posebno priznanje Sportskih igara mladih. – I Evropa priča o Igrama

Johanes Han, Komesar za Evropsku politiku i pregovore o proširenju novi ambasador SPORTSKIH IGARA MLADIH

pet, 29. mart 2019.


Komesar za Evropsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han novi je ambasador Sportskih igara mladih. On se na ovaj način pridružio porodici ambasadora Igara, istaknutih ličnosti iz sportskog, kulturnog, političkog i javnog života regiona i Evrope.

Predsedniku Republike Srbije, Aleksandru Vučiću uručeno je posebno priznanje za podršku i izuzetan doprinos razvoju Igara u Srbiji.

Zdravko Marić, osnivač i predsednik Sportskih igara mladih, uz Ivanu Jovanović, predsednicu Sportskih igara mladih za Srbiju i Harisa Deliahmetovića predsednika SIM Bosne i Hercegovine, sa saradnicima, u svečanoj sali hotela Metropol Palace u Beogradu, priredili su pravi spektakl za više od 400 uvaženih gostiju, predstavnika Vlade Republike Srbije, diplomatskog kora, verskih zajednica, lokalne samopurave, istaknutih ličnosti iz sportskog, kulturnog i javnog života iz regiona.

Igre su odavno spojile region i ujedinjuju decu iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a danas su napravile novi veliki korak.

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić je istakao da idejni tvorac SIM-a Zdravko Marić zaslužuje nagradu za sve ono što radi.

- Johanesu, ne razumem se u Vaše nagrade koje delite po svetu, ali znam da je Marić nagradu zaslužio. Nisam sreo nekog sa takvom energijom kakvu ima Marić. Pored snage i čudesne energije kojom pleni gde god da se pojavi, ima osobinu, retku za sve nas, kojom nikada neću moći da se pohvalim, a to je da voli sve ljude. Nikada ne pravi nijednu razliku. Moli se jednako u katoličkoj i pravoslavnoj crkvi. Sve nas vidi potpuno jednako. Zdravku je svejedno koje će dete pobediti, a ja ipak volim da ono dolazi iz Srbije.

Deco, borite se za pobedu, čestitajte uvek protivniku kada izgubite. Naučite da gubite, jer poraz nije i smak sveta, jer biti uspešan ne znači koliko si puta pobedio, već koliko ste puta uspeli da se podignete posle pada ", rekao je Vučić i dodao da se bore za pobedu, a da čestitaju uvek protivniku kad izgube.

Predsednik Sportskih igara mladih, Zdravko Marić uručio je predsedniku države priznanje za izuzetan doprinos i razvoj Igara u Srbiji.

Vučić je dodao da će to priznanje uručiti Luki Rakiću, sinu Miodraga Rakića koji je preminuo pre više godina i koji ga je molio da podrži inicijativu za održavanje Sportskih igara mladih u Srbiji, nakon promene vlasti.

Johanes Han poručio je da je sa zadovoljstvom prihvatio da bude ambasador Sportskih igara mladih.

- Uradiću sve što mogu da pomognem mladim ljudima, talentima... Ova manifestracija je najveći amaterski sportski događaj, ne u Evropi, već na svetu. Želim da kažem svim sponzorima, ovo je vaša najbolja moguća investicija što ulažete i pomažete razvoj ovih mladih ljudi. To je mnogo više od običnog investiranja. Mislim da je ova incijativa, ovaj projekat, tačnije g. Marić , najbolji mogući kandidat za Nobelovu nagradu! Daću sve od sebe da na svaki način podržim ovu manfestaciju – istakao je visoki gost iz Evropske unije.

Zdravko Marić se obratio prisutnima:

- Pre svega želim svima da se zahvalim, jer bez podrške svih vas ovde prisutnih ne bismo uspeli da napravimo sve ovo što smo napravili svih ovih godina. Isto tako, mogu da obećam da ćemo raditi u narednim godinama da Igre budu još prepoznatljivije i da se još više šire.

Zbog toga nam je velika čast što je g. Han postao ambasador sa velikom obavezom da nam pomogne da Igre već naredne godine osvoje i nova tržišta.

Titula ambasadora Igara se zaista ne dobija lako i ja mu čestitam na tome.

Gospodinu Hanu sam sve rekao, on je zaista kupio sve nas svojom iskrenošću i odmah od početka su mu se Igre kao ideja dopale i zaista sam siguran, kako je rekao, da ćemo uz njegov doprinos još više rasti.

Zaista sam ponosan da Igre u Srbiji rastu i da je iz godine u godinu sve veći broj gradova domaćina SIMu u Srbiji i to je dokaz da i Vi, predsedniče Republike Srbije niste pogrešili što ste nama dali podršku i nadam se da ćemo ubuduće još više oduševljavati i da će nam rezultati biti još veći -rekao je Marić.

Predsednik Sportskih igara mladih je dodao da još jednom želi da se zahvali predsedniku Republike Srbije, jer je istina da kad ga je nazvao pokojni Miki Rakić, koji je prvi suportirao Igre, da je zaista od prvog dana stavio sve resurse na raspolaganje i bez njegove pomoći Igre u Srbiji ne bi bile na ovom nivou na kojem jesu.

Želim se zahvaliti svim ljudima u mom timu i svim ljudima koji pomažu od samog početka. Koristim ovu priliku da se zahvalim i svim sponzorima Igara u Hrvatskoj, Srbiji i BiH, posebno vlasniku kompanije MOJI BRENDOVI, g. Andreju Jovanoviću, koji nam je jedan od glavnih sponzora i u Hrvatskoj i što je imao poverenja u nas, isto od samog početka – zaključio je Marić.

Specijalni gost bio je i Predrag Mijatović, proslavljeni fudbaler Partizana i madridskog Reala, jedan od prvih promotera i ambasadora Igara. Mijatović je uručio statuu novom ambasadoru, g. Johanesu Hanu.

Ceremoniji su prisustvovali:

Goran Trivan, ministar za zaštitu životne sredine, Jadranka Joksimović, ministar za EI, Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, Zoran Radojičić, gradonačelnik Beograda Boža Maljković, predsednik OKS, Žarko Zečević, potpredsednik OKS, Dejan Tomašević, generalni sekretar KSS, Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije, Slobodan Branković, direktor Atletskog saveza Srbije, Dragana Belojević, sekretar za sport i omladinu Grada Beograda, Uroš Zeković FSS, Dragan Tomašević, predsednik SSAB, Nikola Penić, generalni sekretar SSAB, Mladen Kecman, potpredsednik SSAB, Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, Ostoja Mijailović, predsednik Košarkaškog kluba Partizan i mnogi druge istaknute ličnosti.

Predstavnici pula naših sponzora, prijatelji Igara, kojima, kao i uvek upućujemo veliku zahvalnost: Svetoslav Atanasov, generalni direktor Coca Cola HBC za Srbiju i Crnu Goru, Luca Santandrea, generalni direktor franšize Coca Cola za Srbiju, Crnu Goru i Severnu Makedoniju, Mirko Petrović, predsednik IO Dunav osiguranja, Tatjana Vukić, predsednik NO Dunav osiguranja, Bojan Kekić, predsednik IO Banke Poštanske štedionice, Ivan Prtorić, generalni direktor Podravke Srbija, Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS ad Novi Sad, Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS ad Novi Sad, Milorad Grčić, generalni direktor EPS, Andrej Jovanović i Bojan Milovanović, kompanija Moji brendovi, Dragan Stajković, generalni direktor Bambi i mnogi drugi.

I ono, što je svima nama u SIM porodici veoma važno je da su svi gosti po završetku ceremonije, otišli prepuni pozitivnih utisaka.

Jer Igre su zakon!