NAJMLAĐI ARILJCI UŽIVALI U JOŠ JEDNOM DRUŽENJU SA SPORTSKIM IGRAMA MLADIH

Treći put deca Arilja bila su domaćini Karavana radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Ceremonija svečanog otvaranja održana je u Sportskoj hali. Baklju prijateljstva nosili su Veljko Krčevinac, Sofija Mitrović i Marijana Marković.

NAJMLAĐI ARILJCI UŽIVALI U JOŠ JEDNOM DRUŽENJU SA SPORTSKIM IGRAMA MLADIH

pet, 19. maj 2023.


U ime lokalne samouprave decu su pozdravili predsednik opštine Predrag Maslar, predsednica Skupštine opštine Miljana Aćimović, pomoćnik predsednika opštine Nebojša Kaljević, zamenik predsednika opštine Radiša Stefanović, sekretar Sportskog saveza Arilje Darko Rogić.

Predsednik opštine Arilje Predrag Maslar naglasio je da smo za decu zaduženi svi:

- Čast je treću godinu zaredom biti domaćin Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Postali smo kao porodica, tako da je nezamisliva godina bez Igara u Arilju. Mi smo podjednako zaduženi za našu decu i svi treba da se okrećemo pravim vrednostima. Mislimo da je jako bitno da decu okrećemo sportu i ovo je doprinos opštine najmlađima.

Direktor takmičenja Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Filip Komarica, zahvalio se lokalnoj samoupravi i Sportskom savezu Arilja na neverovatnoj energiji kojoj doprinose da SIMOVCI postižu sjajne rezultate. Učesnicima koji idu na dalja takmičenja, Komarica je poželeo mnogo sreće.

Koordinator Dunav osiguranje Sportskih igara mladih za Arilje Saša Luković izjavio je da je ponosan što su osim dece iz Arilja, među takmičarima i deca iz obližnjih opština, što je sjajan način razvijanja prijateljstva među decom.

Ceremonija dodele medalja održana je na Trgu partizana, a priređen je i kulturno umetnički program. Plasaman na Regionalno finale, koje će se u junu održati u Čačku izborili su:

- u 3x3 „Klošarkaši“ u muškoj konkurenciji, dok je kod devojčica najbolja bila ekipa „Štrumpfovi“

- Coca-Cola kup, u konkurenciji dečaka „Moćni rendžeri“, a u konkurenciji devojčica ekipa „Latvica“ dečaci:

- atletika (trka na 60 ):

       - 2012. i mlađi - Nikola Marković, Jovan Gavrilović, Veljko Krčevinac, Lena Šendeković, Emilija Simović, Anja Gojković

       - 2014. i mlađi - Lazar Uskoković, Andrija Djordjević, Petar Jevgenijević, Andrijana Krčevinac, Minja Vranić, Andrijana Simović

- LINO između dve vatre u kategoriji 2012. i mlađi najbolji su bili „Mungosi“, dok je u kategoriji ekipa 2014. i mlađi najbolja bila ekipa „Poletarac“

- u disciplini mali fudbal za dečake 2012. i mlađe zlatom su se okitili članovi ekipe FK „Budućnost“.