Rezultati državnog finala – II SMENA

Na terenima na Adi Ciganliji ovog vikenda završeno je državno finale Sportskih igara mladih Srbije 2016.

Rezultati državnog finala – II SMENA

sub, 23. juli 2016.


Prvo mesto u uličnom basketu osvojili su mladi košarkaši iz Vranja i košarkašice iz Negotina. U rukometu u muškoj kategoriji najbolji su bili dečaci iz ekipe „Vojvodina“, a u ženskoj ekipa iz Crvenke.

Mladi odbojkaši iz Velikog Gradišta osvojili su prvo mesto, dok su u ženskoj kategoriji u ovoj disciplini najuspešnije bile devojčice iz Sremske Mitrovice.

U odbojci na pesku pobedile su devojčice iz Nove Varoši, a u muškoj konkurenciji najbolja je bila ekipa iz Sremske Mitrovice.

Najuspešnije ekipe predstavljaće Srbiju na međunarodnom finalu Sportskih igara mladih u Splitu od 21. do 27. avgusta ove godine. Njima će se pridružiti pobednici Igara mladih Srbije koji su ostvarili najbolje rezultate u malom fudbalu, šahu, tenisu, igri „između dve vatre“ i stonom tenisu – spisak pogledajte OVDE

Takođe, u Split putuju  Milica Gojković iz Kuršumlije i Martin Marković iz Kragujevca koji su pokazali  veštinu i spretnost u animacionim disciplinama (najduže su vrteli loptu na prstu/ žongliranje).

Srebrne medalje na državnom finalu Igara mladih Srbije 2016. pripale su ekipama iz Kraljeva (dečaci i devojčice) u košarci, Prijepolju (dečaci)i Valjevu (devojčice) u odbojci na pesku, Novom Beogradu (dečaci i devojčice) u rukometu i Sremskoj Mitrovici (dečaci) i Kuršumliji (devojčice) u odbojci.

Bronzana odličja osvojili su predstavnici Nove Varoši (dečaci) i Kikinde (devojčice) u uličnom basketu, Kragujevca (dečaci i devojčice) u odbojci na pesku, Studentskog grada (dečaci) i Vranja (devojčice) u rukometu i Bavaništa (dečaci) i Batajnice (devojčice) u odbojci.

Nagrade svim učesnicima državnog finala uručili su pomoćnik ministra omladine i sporta Uroš Zeković, predstavnik Sekretarijata za sport grada Beograda Vladimir Pajić, šef kabineta generalnog direktora „Laste“ Jovana Radenković, Miljan Mandić iz PR službe Telekoma, Marija Malović iz Imleka, popularni glumac Bojan Perić iz serije „Vojna akademija“ i frontmen grupe „Piloti“ Zoran Kiki Lesendrić. Takođe, nagrade je uručila i generalni sekretar SIM Srbije Ana Stanković.

Državno finale SIM Srbije 2016. održano je pod pokroviteljstvom Vlade Srbije, i uz pomoć i podršku Ministarstva za omladinu i sport, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu grada Beograda i Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda. Partneri i prijatelji koji su podržali najmasovniju balkansku manifestaciju za decu i omladinu u kojoj je ove godine učestvovalo oko 50.000 dece osnovnoškolskog uzrasta su MTS, Coca-Cola, Moja kravica i Lasta.