SIM Srbije dobile priznanje za izuzetan doprinos sportu petrovačke opštine

U organizaciji Opštine i Opštinskog sportskog saveza u Petrovcu na Mlavi održana tradicionalna svečanost proglašenja najboljih sportista, sportskih ekipa i radnika u sportu u 2018.

SIM Srbije dobile priznanje za izuzetan doprinos sportu petrovačke opštine

čet, 21. februar 2019.


U organizaciji Opštine i Opštinskog sportskog saveza u Petrovcu na Mlavi održana je tradicionalna svečanost proglašenja najboljih sportista, sportskih ekipa i radnika u sportu u 2018. godini. Sportske Igre mladih Srbije dobile su priznanje za izuzetan doprinos sportu petrovačke opštine. Plakete su uručene: Olimpijskom komitetu Srbije, Sportskom savezu Srbije, Sportskom savezu Grada Zrenjanina, Željku Tanaskoviću, predsedniku Saveza za školski sport Srbije  i Stonoteniskoj organizaciji Petrovac.

Za najbolju mušku sportsku ekipu proglašena je ekipa Rvačkog kluba „Zmajevi“ iz Petrovca, dok su rukometašice ŽRK „Sloga“ najuspešnija ženska ekipa. Iz ŽRK „Sloga“ je i najbolja seniorka u prošloj godini, rukometašica Jelena Končar, dok je titulu najboljeg u kategoriji seniora poneo Borko Đorđević iz RK „Sloga“.

Na svečanosti su uručene i druge specijalne nagrade, priznanja i povelje za rezultate postignute u sportskoj 2018. godini. Bila je ovo prava prilika da i naša organizacija kaže veliko HVALA Petrovcu i svima koji su zavoleli najlepšu sportsku priču i jedine Igre koje imaju dušu. Tom prilikom, Ivana Jovanović, predsednica SPORTSKIH  IGRARA MLADIH Srbije, uručila  je specijalno priznanje Opštini Petrovac na Mlavi  za doprinos u razvoju Sportskih igara mladih i uspešnu saradnju, g. Dušku Nediniću, predsedniku opštine. Marija Mihajlović, asistentkinja predsednice SPORTSKIH IGARA MLADIH uručila je plaketu Dejanu Markoviću, predsedniku Sportskog saveza opštine Petrovac na Mlavi, za uspešno tehničko partnerstvo i podršku u organizaciji.

– Bila je ovo lepa svečanost u Petrovcu i drago nam je da su se okupili mali i veliki šampioni i istaknuti sportski radnici. Čestitamo svim dobitnicima i želimo im mnogo uspeha i sreće u daljem radu. Posebno nas raduje što su Opština Petrovac na Mlavi i Opštinski sportski savez u Petrovcu na Mlavi posebnu pažnju posvetili najmlađima i što su nagrade dobili i buduće nade sporta. S obzirom da je naša ciljna grupa osnovnoškolski uzrast dece, moramo da napomenemo da je za nas jako bitno što su, i na ovaj način, mališani prepoznati i sigurno će im nagrada dati dodatni motiv u nastavku karijere, bez obzira da li se sportom budu bavili rekreativno ili krenu profesionalnim vodama – rekla je Ivana Jovanović ispred SPORTSKIH IGARA MLADIH.

– Moram da napomenem i da je saradnja naše organizacije i predstavnika lokalne samouprave u Petrovcu u protekloj godini bila veoma uspešna, naravno isključivo u interesu dece i da su priznanja koja su nam uručena, ali koja smo i mi uručili, bila zaista od srca, na obostrano zadovoljstvo. Družićemo se i u 2019. – zaključila je Jovanović.