Veliko međunarodno finale u Splitu

U pet dana Međunarodnog finala 22. Sportskih igara mladih održanog od 20. do 25. avgusta u Splitu smestila se čitava jedna bajka

Veliko međunarodno finale u Splitu

uto, 30. oktobar 2018.


Veliko međunarodno finale dvadeset drugih Sportskih igara mladih održano je u Splitu od 20. do 25. avgusta, a u pet dana smestila se čitava jedna bajka! Bajka o ljubavi, drugarstvu, uspehu, fer pleju, podršci, razumevanju, toleranciji... Bajka u kojoj je bogat svako ko ima dobro srce i u njemu mnogo prijatelja, a to smo svi mi koji smo se okupili u Splitu da to i dokažemo.

Preko 1.100 mališana iz čitavog regiona provelo je fenomenalnih pet dana sklapajući nova poznanstva sa vršnjacima iz drugih država, kupajući se i sunčajući, obilazeći čarobne ulice jednog od najlepših gradova u Hrvatskoj i uživajući u takmičenjima i osvajanju medalja na odličnim splitskim terenima.

Ceremonija svečanog zatvaranja Igara održana je u na popularnom šetalištu Riva. Sve prisutne pozdravio je tom prilikom Zdravko Marić, regionalni predsednik i osnivač Sportskih igara mladih.

Uz prisutne članove Vlade Republike Hrvatske, veliki broj sponzora i prijatelja, ponosni smo što su završnici u Splitu prisustvovali i Mira Nikolić, ambasadorka naše zemlje u Hrvatskoj, Milošš Kovačević, savetnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije, Ilija Nedić, načelnik za kulturu, sport i omladinu Gradske uprave Sremske Mitrovice, nekadašnji uspešni sportisti iz Srbije Željko Tanasković i Nenad Borovčanin.

Sa nama su bili ambasador Igara Predrag Mijatović nekadašnji fudbaler Partizana i Real Madrida koji ni ovog puta nije krio radost zbog činjenice da Igre iz godine u godinu rastu naočigled svih.

Svečanost su uveličali i prijatelji i promoteri Igara Slaven Bilić, Zlatko Dalić, prvi ljudi kompanije Koka-Kola, na čelu sa Zoranom Bogdanovićem, predsednikom uprave „Koka-Kola HBC i Aleksandrom Ruževićem, doskorašnjim generalnim direktorom Koka-Kola HBC Srbija, a sadašnjim generalnim direktorom Koka-Kola HBC Rusija, koji je bio posebno drag gost tima SIM Srbije na ovom događaju.

Spektakl na Rivi okončan je fantastičnim vatrometom nad morem i koncertom posvećenim čuvenom splitskom muzičaru Oliveru Dragojeviću. I dok su se sa talasima stapali prelepi Oliverovi stihovi „“Vjeruj u ljubav i sačuvaj nju, vjeruj u ljubav u dobru i zlu“ puštajući da more odnese ovu poruku daleko u svet, svima je postalo jasno da je upravo ljubav i ove godine bila za volanom našeg Karavana radosti i da smo svi zajedno, verujući u ljubav, izbrusili jošš jedan magičan staklić za kaleidoskop blistave istorije Sportskih igara mladih.

Mi smo već spremni za novi krug, za nove stakliće i nove magične slike. A znamo da ste spremni i vi i zato jedva čekamo da se dogodine ponovo sretnemo!