U Sremskoj Mitrovici proslavljen šesti rođendan Igara u Srbiji

Za Dunav osiguranje Sportske igre mladih Srbije 31. maj je veliki dan, koji ima posebno mesto na stranicama na kojima se ispisuje istorija ove manifestacije

U Sremskoj Mitrovici proslavljen šesti rođendan Igara u Srbiji

pet, 31. maj 2019.


Za Dunav osiguranje Sportske igre mladih Srbije 31. maj je veliki dan, koji će svakako imati posebno mesto na stranicama na kojima se ispisuje istorija ove manifestacije. Danas, naime, Igre proslavljaju svoj šesti rođendan! Nimalo slučajno, odabrali smo da ove svečane i posebne trenutke podelimo sa našim najdražim velikim i malim prijateljima u gradu koji živi za Igre i uz Igre od samog njihovog osnivanja u Srbiji – u Sremskoj Mitrovici!

A dokaz da smo doneli pravu odluku je slika koja je jutros otišla u svet sa centralnog gradskog trga u tom gradu: nepregledna masa mališana preplavila je ovaj prostor iščekujući svečanu ceremoniju otvaranja Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Ovo su zaista bile scene za nezaborav!

Među gostima su danas bili i Vladimir Sanader (gradonačelnik Sremske Mitrovice), Tihomir Gudić (izvršni direktor Sportskih igara mladih za region), Ivana Jovanović (predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih), Ilija Nedić (načelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu), Nemanja Crnić (generalni sekretar Sportskog saveza grada Sremska Mitrovica), Zorica Mijatović (sportska direktorka Dunav osiguranje Sportskih igara mladih) i mnogi drugi.

Kao nama posebno drag gost, Igre je obišao i Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, veliki prijatelj Igara i jedna od ličnosti koja je najviše doprinela razvoju ove manifestacije kako u Sremskoj Mitrovici tako i u Srbiji.

Ne krijući emocije, pred prepunim trgom prisutnima se obratila Ivana Jovanović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

– Najdraža deco, Dunav osigranje Sportske igre mladih Srbije sa ponosom dolaze u Sremsku Mitrovicu, grad koji smatramo drugom kolevkom Igara. Kako su Igre na teritoriji Srbije rasle iz godine u godinu, ovaj grad je sve vreme bio uz nas i mi smo zajedničkim snagama uspeli da napravimo nešto lepo i dobro u interesu sve dece Srbije i regiona. Ponosna sam na to što je te 2014. godine, kada su Igre osnovane u Republici Srbiji, pored gospodina Aleksandra Vučića, koji je tada bio premijer naše Republike, prvi gradonačelnik koji je podržao Igre bio gospodin Branislav Nedimović, tada gradonačelnik Sremske Mitrovice, a danas ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije. On je i dan-danas ostao uz Igre kao prava podrška i na tome mu se od srca zahvaljujemo. Veliku zahvalnost dugujemo i predstavnicima Sportskog saveza grada Sremska Mitrovica i generalnom sekretaru tog saveza Nemanji Crniću, kao i gospodinu Iliji Nediću, načelniku Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu. Sigurna sam da ćemo svi uživati u ovom za sve nas velikom danu, da će na terenima i ovog puta pobediti drugarstvo i da ćemo večeras svi zajedno proslaviti rođendan Igara uz fenomenalan koncert benda „Parni valjak” – istakla je Ivana Jovanović.

Ona je potom, na oduševljenje Mitrovčana, gradonačelniku Vladimiru Sanaderu uručila specijalno priznanje za doprinos razvoju Igara. Gradonačelnik ovog lepog sremskog grada pozvao je sve prusutne da jednim lepim vriskom pozdrave njihov grad i nastala je prava erupcija oduševljenja kod klinaca.

A da bi Igre mogle da počnu, zakletvu u ime sportista položila je talentovana sportistkinja Anja Škorić, a u ime sudija to je učinila Snežana Novaković. Gromoglasan aplauz odjeknuo je sa trga u Mitrovici kada je baklju unela mlada atletičarka Ana Lajić, državna prvakinja u sedmoboju. Vatromet i konfete su trenutak paljenje plamena prijateljstva učinile još magičnijim, a prava karnevalska atmosfera na ulicama Sremske Mitrovice traje i dalje.

Uporedo se naši mali SIMovci na sportskim terenima nadmeću u Coca Cola CUP turniru u malom fudbalu, šahu, stonom tenisu, odbojci i igri Lino između dve vatre, a naš lavić Viktor, maskota koja donosi sreću, u potrazi je za najuspešnijim takmičarima koje ćemo gledati na finalima u Beogradu i Splitu ovog leta.

Ipak, današnji prizori iz Sremske Mitrovice potvrđuju da je ovaj grad već stao na pobedničko postolje kao grad sa navećim srcem u kome posebno mesto zauzimaju Dunav osiguranje Sportske igre mladih. A ta ljubav je obostrana!

Da biste se i sami uverili u to, pozivamo vas da večeras budete gosti Igara i Sremske Mitrovice, na velikoj proslavi našeg 6. rođendana. Tim povodom će na centralnom gradskom trgu za sve vas nastupiti legendarni „Parni valjak”, a kao posebno iznenađenje svim našim gostima pripremamo i spektakularni vatromet kakav dosad još nije viđen. Nemojte to propustiti! Vidimo se!

Posebnu zahvalnost Dunav osiguranje SIM Srbije duguje pulu sponzora – generalnom sponzoru Kompaniji Dunav osiguranje, Kompaniji Coca Cola koja je svim srcem uz Igre, Banci Poštanskoj štedionici, Elektroprivredi Srbije, Telekomu Srbija – MTS i Podravki Srbije.