Viktor u potrazi za novim šampionima u Požarevcu

Karavan radosti i prijateljstva u utorak, 4. juna 2019, posetio Požarevac

Viktor u potrazi za novim šampionima u Požarevcu

uto, 04. juni 2019.


Lavić Viktor, najomiljenija dečja maskota na svetu, jako se uželeo svojih drugara iz grada u podnožju Čačalice oko koga kolo vode tri plave vile: Velika Morava, Dunav i Mlava. Već godinu dana nije video ove odvažne junake, koji obaraju ne samo sportske rekorde već i one u broju prijatelja, širini osmeha i veličini srca.

I zato nismo časili časa i stigli smo jutros u centar Braničevskog okruga – u Požarevac! Naši mali SIMovci iz ovog kraja jedva su čekali da vide svog druga Viktora, ali i da odmere snage u različitim sportskim disciplinama kako bi prokrčili sebi put ka finalima u Beogradu i Splitu.

Među gostima na svečanom otvaranju u Hali sportova bili su i Ana Miljanić (članica Gradskog veća zadužena za sport, omladinu i turizam), Ivana Jovanović (predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije), Zorica Mijatović (sportska direktorka Dunav osiguranje Sportskih igara mladih), Marija Mihajlović (asistentkinja predsednice Dunav osiguranje Sportskih igara mladih), Dragan Ćirić (koordinator Dunav osiguranje Sportskih igara mladih za Požarevac) i drugi.

Dobrodošlicu svoj deci i gostima poželela je Ivana Jovanović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, koja je podsetila da je vrednost Igara, između ostalog, u tome što poznanstva koja se među mališanima rode tokom ove manifestacije neretko prarastu u prijateljstva za ceo život. Ona je ovom prilikom većnici Ani Miljanić uručila specijalnu plaketu za doprinos razvoju Igara.

A kako to tradicija na Igrama nalaže, da bi takmičenja mogla da počnu, najpre su deca i sudije morale da obave jedan važan zadatak: da polože zakletvu prijateljstva. Izabrani takmičari su tim činom obećali da će poštovati sportska načela i pravila Igara, u istinskom sportskom duhu, za slavu prijateljstva, tolerancije, fer-pleja, sporta i svih ekipa i da će se boriti da pobedi drugarstvo.

Rečima ove zakletve prstohvat magije dodao je plamen prijateljstva koji je zasijao nakon što su, praćeni aplauzima, talentovani požarevački atletičari Maša Rajić i Damjan Jovanović, u pratnji Viktora uneli baklju u dvoranu.

Nakon toga, oživeli su tereni za mali fudbal (Coca Cola Cup Srbije 2019.), rukomet, odbojku, basket 3 na 3, tenis i igru Lino između dve vatre, a neizvesno je bilo je i na susretima malih stonotenisera i šahista. Nakon mnogo uzbudljivih trenutaka, ispunjenih dečjom grajom i smehom, dobili smo i pobednike koji će u drugoj polovini jula nastaviti da se takmiče na državnom finalu u Beogradu. Ako i tamo budu jednako uspešni, imaće priliku da u avgustu stignu do još koje medalje na međunarodnom superfinalu u Splitu. Napred, Požarevljani! Viktor je uz vas!

Posebnu zahvalnost Dunav osiguranje SIM Srbije duguje pulu sponzora – generalnom sponzoru Kompaniji Dunav osiguranje, Kompaniji Coca Cola koja je svim srcem uz Igre, Banci Poštanskoj štedionici, Elektroprivredi Srbije, Telekomu Srbija – MTS, Podravki Srbije i Naftnoj industriji Srbije.