Zakon su i klinci iz Čačka!

Maskota Sportskih igara mladih, lavić Viktor, u četvrtak, 6. juna 2019, i u Čačku pronašao buduće sportske asove

Zakon su i klinci iz Čačka!

čet, 06. juni 2019.


„Nebo vedro bez oblačka, divan dan za put do Čačka” – orilo se jutros iz našeg Karavana radosti i prijateljstva dok smo hitali kad gradu košarke, koji je izrodio naše olimpijske velikane Željka Obradovića i Dragana Kićanovića.

Naš divni Viktor, jedini lav koga se deca ne plaše, već ga obožavaju, rešio je da danas u Čačku pronađe najmlađe naslednike ovih uspešnih sportista. I uspeo je u tome!

– Ništa lakše! Upoznao sam prave majstore košarke, ali su me bez daha ostavili i bistri šahisti, spretni fudbaleri, talentovani odbojkaši, teniserke i to na obe podloge, kao i žestoke usplamtele vatrice! Sjajni su moji drugari! – podelio je Viktor svoje oduševljenje s nama.

A svi veliki i mali drugari koje je Viktor danas pozdravio u Čačku imali su nešto zajedničko: širok osmeh na licu i veliko srce u grudima. Nije ni čudo kada su to zaštitni znaci prijatelja Igara u čitavom regionu!

A danas je naših prijatelja na Sportskom centru „Mladost” bilo toliko da se na tribinama i kraj njih tražilo mesto više. Prelepo jutro su čak i više od željno iščekivanih sunčevih zraka oplemenili mališani koji su, sa transparentima svojih škola, došli iz svih krajeva grada, kako bi propratili otvaranje Dunav osigranje Sportskih igara mladih.

Među gostima na predivnoj svečanoj ceremoniji otvaranja Igara za grad bili su Vladan Milić (pomoćnik gradonačelnika Čačka za društvene delatnosti), Ivana Jovanović (predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije) sa svojim saradnicima, Ivana Mihajlović (zamenica predsednika Komisije za sport grada Čačka i članica UO čačanskog Sportskog saveza), Miloš Stevanić (direktor SC „Mladost”), Vesna Pešov (članica UO Saveza za školski sport Čačku) i mnogi.

Vesela graja i smeh koji su čitavog jutra odjekivali sa tribina utišali su se samo nakratko – kada se začula himna Republike Srbije, koju su mališani dostojanstveno odslušali, a potom i pozdravili dugotrajnim aplauzom.

Pristunima se potom obratila Ivana Jovanović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, koju je posebno oduševilo to što je u publici bilo puno najmlađih prijatelja Igara iz čačanskih vrtića, koji će za nekoliko godina steći pravo da postanu i aktivni učesnici najlepše sportske priče.

– Ovo je naš drugi dolazak u Čačak i mogu da kažem da je jako lepo videti vas opet u ovako velikom broju! Igre vam kažu veliko hvala, što ste prepoznali ono što mi radimo i što se danas družite sa nama. Naše veliko srce otvoreno je za sve vas i sigurna sam da ćemo se sjajno družiti i igrati i narednih godina u Čačku – rekla je Ivana Jovanović, poželevši deci mnogo sreće i novih prijateljstava na današnjim takmičenjima.

Ona je potom uručila specijalnu plaketu za doprinos razvoju Igara u Čačku Vladanu Miliću, pomoćniku gradonačelnika Čačka zaduženom za društvene delatnosti, koji je izrazio zadovoljstvo što su se Čačani prošle godine pokazali kao dobri organizatori i što su Igre stoga ponovo došle u ovaj grad.

Ceremonija je, kako red i nalaže, nastavljena polaganjem zakletve prijateljstva i paljenjem plamena prijateljstva, a baklju je, na oduševljenje okupljene dece, uneo njihov drugar Neven Kleut, državni prvak u kajaku.

Radost, koja je u tom trenutku bila na vrhuncu, razlila se potom i na sportske terene, gde je Viktor tražio najbolje među najboljima. Oni će u drugoj polovini jula odmeriti snage i sa pobednicima iz ostala 24 grada u Srbiji na finalu u Beogradu, a državni prvaci nastaviće takmičenje u avgustu na regionalnom superfinalu u Splitu, gde ih čeka i nagradno mini-letovanje. Jer Igre su zaista  zakon!

Posebnu zahvalnost Dunav osiguranje SIM Srbije duguje pulu sponzora – generalnom sponzoru Kompaniji Dunav osiguranje, Kompaniji Coca Cola koja je svim srcem uz Igre, Banci Poštanskoj štedionici, Elektroprivredi Srbije, Telekomu Srbija – MTS, Podravki Srbije i Naftnoj industriji Srbije.