Reč predsednika Igara

Marija Mihajlović

Reč predsednika Igara

Osma sezona Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u Srbiji biće najatraktivnija i najzanimljivija do sada – na radost svih nas, a najviše naših malih SIM-ovaca.

Iz godine i godine rastemo, pomeramo lestvicu u svakom smislu i opravdavamo epitet najveće amaterske sportske manifestacije u Evropi.

Opet ćemo „prokrstariti“ Srbiju uzduž i popreko, imaćemo kvalifikaciona, gradska i regionalna takmičenja u više od 20 gradova.

Zajedno ćemo se radovati pobedama, biti malo tužni kad se izgubi, naučiti sva pravila fer-pleja, ali pre svega uživati u drugarstvu i činjenici da stičemo prijatelje za ceo život i postajemo dobri ljudi.

Najbolji će, kao i do sada, izboriti plasman na državno finale, a šampioni će predstavljati Srbiju na međunarodnom finalu u Splitu, gde će se takmičiti i družiti sa vršnjacima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Veliku zahvalnost dugujemo roditeljima, ljudima iz lokalnih samouprava, našim koordinatorima, sponzorima, oni su naš „vetar u leđa“, posebno u ovim teškim vremenima kada se svi zajedno borimo protiv korona virusa.

I ne zaboravite: Igre su zakon!

Predsednica SIM Srbija

Marija Mihajlović