PLAMEN PRIJATELJSTVA ZAPALJEN I U KRUŠEVCU

Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih i ove godine stigao je i u Kruševac, tako da su neki novi dečaci i devojčice iz ovog grada imali priliku da postanu SIMOVCI.

PLAMEN PRIJATELJSTVA ZAPALJEN I U KRUŠEVCU

pon, 23. maj 2022.


Baklju prijateljstva sa lavom Viktorom nosili su Lazar Trifunović i Marta Lukić. Decu je pozdravio pomoćnik gradonačelnice zadužen za sport Vladimir Petrović koji se zahvalio Sportskim igrama mladih što s ui  ove godine uz decu Kruševca i poželeo uspešan dan, dobre rezulatate i lepo druženje. Petrović je rekao da će grad Kruševac nastaviti sa unapređenjem Sportske infrastrukture kako bi svakom detetu bilo omogućeno da se bavi sportom i zdravim stilovima života. Direktor takmičenja Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Filip Komarica zahvalio se gradu Kruševcu na dugogodišnjoj saradnji, roditeljima, učiteljima i nastavnicima na poverenju koje nesebično poklanjaju Igrama. Podršku deci i Igrama dala je i većnica za sport, proslavljena rukometašica Ljiljana Knežević.

O svom iskustvu i uspomenama koje ih vežu za Sportske igre mladih govorili su nekadašnji učesnici Igara. Zahvaljujući društvenim mrežama, neki od njih su i dalje u kontaktu sa svojim vršnjacima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a oni koji se takmiče i ove godine, nadaju se dobrom rezultatu i ponovnom susretu sa decom regiona.

Deca iz Kruševca redovni su učesnici Međunarodnih završnica, tako da su prethodnih godina u timu Srbije koji je putovao u Split - košarkaši, šahisti, stonoteniseri, odbojkaši… Mini letovanju i druženju sa decom iz regiona već se nadaju neki SIMOVCI iz Kruševca koji su se već plasirali na Državno finale koje se od 4. do 10. jula održava u Vrnjačkoj banji. Učesnike Karavana radosti i prijateljstva tek očekuje Regionalno finale u Novom Pazaru i to u igri “između dve vatre”, basketu 3x3, malom fudbalu, Coca Cola cupu, kao i trci na 60 metara.

Dečaci i devojčice iz Kruševca bili su i  učesnici štafetne trke “Prijatelj od detinjstva”. Kompanija Dunav osiguranje za sve učesnike obezbedila je pokolone, a svu decu su pozvali da tokom takmičenja pored sportskog talenta, pokažu i fair play, jer će upravo i ova osobina SIMOVACA biti presudna prilikom dodeljivanja stipendija od po 1000 evra na Državnom prvenstvu. Ekološka radionica “Zero Waste – budi deo igre – čuvajmo našu planetu” organizovana je za starije osnovce, gde je jedna od glavnih tema bila reciklaža. Pobedu na ekološkom poligonu odnela je ekipa “Lazarica”.