O takmičenju

O takmičenju

O TAKMIČENJU

Sportske igre mladih održaće se po deveti put za u Srbiji u više od 25 gradova. Mališani osnovno školskog uzrasta imaju priliku da POTPUNO BESPLATNO učestvuju u svim aktivnostima Igara, sami formiraju i prijavljuju ekipu ili se takmiče u sportovima pojedinačne konkurencije bez obzira da li se inače bave tim, nekim drugim ili se ne bave sportom.

Ovaj projekat koji ima za cilj promociju ne samo sporta, već i drugarstva i fer-pleja podržali su Vlada Srbije, Ministartsvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo sporta i omladine Republike Srbije i Savez za školski sport Srbije.

 

SPORTOVI I KATEGORIJE

Ekipni sportovi: fudbal, odbojka, odbojka na pesku, ulični basket, rukomet i “između dve vatre”.

Individualni sportovi: tenis, stoni tenis, šah i atletika (trka na 60 metara).

 

PRIJAVE TAKMIČARA

Prijave za 9. Sportske igre mladih Srbije biće uskoro dostupna putem ovog sajta, naših profila na društvenim mrežama, kao i u školama i klubovima.

 

GRADSKA TAKMIČENjA

U svakom gradu, domaćinu Igara, biće organizovani krugovi kvalifikacionih takmičenja u zavisnosti od broja prijavljenih takmičara u svim sportovima.

U svakom gradu, domaćinu će organizovati kvalifikacioni turnir.

Potom će biti organizovana finalna takmičenja po svim gradovima učesnicima projekta Sportske igre mladih. Prvoplasirane ekipe obezbeđuju sebi učešće na Državnom finalu za Srbiju.

 

FINALNO TAKMIČENjE – FINALE SRBIJE

Najbolje plasirane ekipe i pojedinci iz svih gradova učesnika projekta Igara sastaće se na državnom takmičenju Srbije, koje će biti održano tokom jula meseca.

Pobednici Finala Srbije, po kategorijama obezbeđuju sebi mesto na završnom MEĐUNARODNOM FINALNOM TAKMIČENJU u Splitu.

 

MEĐUNARODNO FINALE U SPLITU

Najuspešniji finalisti SIM Srbije će kroz igru i druženje odmeriti sportsku spretnost u svih 10 sportova sa svojim vršnjacima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske u avgusta na finalu u Splitu.

Kalendar za 2023. biće poznat uskoro.

IGRE SU ZAKON!